Project Description

RUGBY SUOMESSA

Vaikka Rugby on maailmalla erittäin suosittu joukkuelaji miljoonien harrastajineen ja lukuisine ammattilaissarjoineen, Suomessa lajitoiminta on vielä pientä (alle 1000 lajin harrastajaa koko maassa) muiden perinteisesti suosittujen lajien kuten jääkiekon ja pesäpallon parissa. Rugbyn joka neljännes vuosi järjestettävät MM-kisat ovat kyllä maailman kolmanneksi suurin urheilutapahtuma heti jalkapallon MM:n ja Olympialaisten jälkeen, mutta Suomessa uutiskynnys Rugbyn suhteen ylittyy harvoin.

Rugbya pelataan Suomessa kolmella eri amatöörisarjatasolla, joissa jokaisessa pelaa kuusi joukkuetta. Jokaisessa sarjassa kilpaillaan pisteistä ja itse sarjan mestaruudesta, mikä määrittää seuraavan vuoden sarjanousijat ja -laskijat. Sarjan voittanut joukkue saa tilaisuuden nousta ylempään sarjaan ja sarjan häviäjä taas joutuu hakemaan vauhtia alemmalta sarjatasolta. Tällä hetkellä hallitsevat mestarit ovat Warriors Rugby Club, Turku Eagles, ja Karjala Rugby Joensuu.

Seinäjoki Rugby pelaa kaudella 2019 1. divisioonassa.

Rugbya pelataan Suomessa kolmella eri sarjatasolla. Kuvassa tilanne vuoden 2017 mestarin Jyväskylä Rugby Club ja tämän vuoden mestarin Warriors Rugby Clubin välisestä ottelusta.