Project Description

KOLMAS PUOLIAIKA

Yksi Rugbyn erikoisuuksista on ns. Kolmas Puoliaika, mikä on perinne, missä juuri toisiaan vastaan pelanneet joukkueet lähtevät pelin jälkeen mahdollisuuksien mukaan yhdessä syömään ja maistamaan päälle samalla vaivalla myös muutaman mallasjuomankin. Tapahtumassa tavataan vastajoukkueen pelaajia muista Suomen rugbykaupungeista, käydään läpi pelin tapahtumia ja vaihdetaan yleisesti kuulumisia. Rugby Suomessa on sen verran pieni laji, että joukkueen pelaajat tuntevat toisensa yleensä melko hyvin. Kaikki tapahtuu hyvässä hengessä ja yleensä myös ottelun tuominneet erotuomaritkin osallistuvat tapahtumaan. Vaikka kentällä joskus tunteet kuumenevatkin, niin kolmannen puoliajan aikana tätä ei enää näy. Ja jos näkyy, niin kolmannen puoliajan aikana asia viimeistään sovitaan ja käsitellään loppuun asti.

Kurinalaisuus, vastustajan kunnioitus ja oman arvon ymmärtäminen ovat kaikki arvoja, joita pyritään erityisesti huomioimaan rugbyn ja rugbyn pelaajien maailmassa. Tästä muodustuu erityinen pelin ja kumppanuuden ilmapiiri, joka erottaa sitä selkeästi muista lajeista.

Kolmas puoliaika käynnissä. Rugbypelin jälkeen on tapana mennä viettämään aikaa vastustajajoukkueen kanssa hyvissä tunnelmissa.